Låne: Det er gratis å låne på biblioteket. For godt til å være sant? Faktisk ikke! Det eneste du trenger for å låne bøker og andre medier på biblioteket er ett lånekort

Vanlig utlånstid er fire uker. Dette gjelder bøker, lydbøker, tidsskrift, tegnserier og spill.
DVDer: 14 dager
DVD-bokser med mer enn fem disker: 28 dager

Fornye: Hvis du ikke er ferdig med boken kan du forlenge lånetiden, så fremt ingen står på venteliste. Du kan fornye lånet på "Mine sider" eller ved å kontakte biblioteket.

Innlevering: Bøkene kan du levere over skranke, på innleveringsautomat eller i innleveringsboksen utenfor biblioteket. Du kan også levere bøker som tilhører ett annet sted i landet, vi sender de til eierbiblioteket.

Påminnelse: Vi sender deg automatisk en gratis påminnelse 2 dager før forfall. Dette er bare en påminnelse om at du har ting som snart må leveres, og ingen purring.

Purring og erstatning: Du er ansvarlig for alt du låner og du er også ansvarlig for å levere det innen fristen.  Hvis du ikke leverer, sender vi deg purringer. Dette er en påminnelse om å levere det du har lånt og koster ingenting.

Hvis vi fortsatt ikke har hørt fra deg etter 3 purringer sender vi erstatningskrav. Kravet bestemmes etter bokens nypris. Når kraver sendt må du betale hele beløpet, uansett om du leverer tilbake det du har lånt. Ødelagte bøker må erstattes på samme måte.