Bli kjent med det digitale biblioteket

Biblioteket har et bredt utvalg digitale tjenester, gratis tilgjengelig for deg som har et lånekort. Vi kan tilby e-bøker både på norsk og andre språk, e-lydbøker, film og mye mer.

BookBites

Bildet fokuserer på en hånd som holder en smarttelefon hvor appen BookBites er åpnet. Til høyre skimter en tekopp og bakhodet til hva som kan være en kvinne. Teksten i øvre høyre hjørne: Lån e-bøker og lydbøker gratis fra biblioteket. Logoen til BookBites er plassert i venstre hjørne.

BookBites lar deg låne e-bøker og e-lydbøker fra biblioteket - helt gratis. BookBites er en app som kan lastes ned via Google Play eller AppStore. Du trenger ett lånekort for å opprette en bruker. Har du ikke lånekort? Du kan enten skaffe lånekort her hos oss eller bli nasjonal låner ved Nasjonalbiblioteket.

 

Nettbiblioteket

 

Tjeneste fra Nasjonalbiblioteket som gir deg gratis tilgang til over 400.000 norske bøker, i tillegg til aviser, tidsskrifter, filmer, foto, radioprogrammer og enda mer! Gå på skattejakt blant Nasjonalbibliotekets digitaliserte samlinger. Det er ikke nødvendig å opprette bruker. Merk at ikke alle titler er tilgjengelige på grunn av opphavsrettigheter. Nettbiblioteket er tilgjengelig i alle nettlesere.

Besøk Nettbiblioteket

Verdensbiblioteket

Bildet viser overkroppen og hodet til en kvinne med mørkt, kortklippet hår som sitter på en benk utendørs i en park. Hun har hodetelefoner og ser ut til venstre av bildet som om hun lytter til noe. I øvre høyre hjørne står teksten: Vanskelig å finne bøker på ditt språk? Her er ditt bibliotek

Verdensbiblioteket er et digitalt bibliotek hvor du finner lydbøker og e-bøker på mange av de store innvandrerspråkene i Skandinavia. Du leser og lytter på selve nettsida. Tjenesten er gratis og du lager enkelt en egen brukeprofil med egen e-postadresse.
Per i dag tilbys bøker og e-lydbøker på følgende språk:

 • Albansk
 • Amharisk
 • Arabisk
 • Assyrisk / Syriansk
 • Bosninsk / Kroatisk / Serbisk
 • Kurdisk
 • Persisk / dari
 • Polsk
 • Somali
 • Thai
 • Tigrinja
 • Tyrkisk
 • Ukrainsk

Besøk Verdensbiblioteket

Lesekroken.no

Tegnet illustrasjon av seks barn som løper/krabber mot høyre. Bak kommer en dame med forkle og skaut som holde en sleiv og en stekepanne hevet over hodet, samt en eldre mann med vest og knickers. Over bildet står teksten: lesekroken.no - eventyr på ditt og mitt språk.

Nok en liten gullgruve med digitale skatter. Her finnes det eventyr på 23 av de vanligste morsmålene i Norge. Eventyrene finnes både som tekst og lyd. I tillegg finner du barnesanger og ulike oppgaver som passer fint til språktrening. Det er gratis å bruke lesekroken for alle i Nord-Odal kommune og du trenger ikke lånekort. Bruk passordet: n-o-bibliotek for å logge inn og få tilgang.

Besøk Lesekroken

Filmbib

Filmbib har en unik samling av norske kort- og dokumentarfilmer for barn og voksne. Her finner du animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer, humoristiske historier, engasjerende og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer!

I Filmbib ser du norsk kort- og dokumentarfilm gratis. Du logger inn med Nasjonalt lånekort. Mangler du det, kontakter du biblioteket eller bestiller et digitalt lånekort hos Nasjonalbiblioteket 

Besøk Filmbib her