En lørdag å huske

Den siste lørdagen i januar kom Glåmdal E-sport med fullastede biler, og etter kort tid var biblioteket forvandlet fra rekker med bokhyller til åpen sone - klart for gaming i biblioteket!

Både små og store tok turen innom for å spille og prøve nye ting. I løpet av tre timer registrerte bibliotekets persontellere hele 99 personer som kom inn dørene! Her fikk alle lov til å prøve seg på både Blazepods, VR, Mariokart, FIFA og Fortnite, blant annet. Det ble i tillegg arrangert Mariokart-turnering med premiering. 

I løpet av de tre timene biblioteket holdt åpen ble det tydelig at vel så viktig som å spille selv, var det å møte andre likesinnede. E-sport har raskt vokst fra å være en subkultur til å bli en stor sport hvor profesjonelle turneringer sendes på TV og eller følges av mange millioner fra hele verden. Kanskje en av fremtidens proffer nettopp kommer fra Glåmdal E-sport? 

Glåmdal E-sport

Glåmdal E-sport, tidligere Odal E-sport, ble stiftet i 2021. De holder til vanlig til i sine klubblokaler på gamle Disenå skole i Sør-Odal. De bidrar med et viktig fellesskap for gamere og er med på å skape en god spillkultur blant barn og unge. 

Vi på Nord-Odal bibliotek ønsker å takke alle fra Glåmdal E-sport som tok turen og stilte opp for å skape liv og røre i biblioteket. Vi håper mange spillinteresserte nå finner veien til Disenå og et medlemskap i Glåmdal E-sport. 

To jenter, sett bakfra, står og ser på et lerret hvor det foregår en Mariokart-turnering.