I 2001 regulerte Nord-Odal kommune området Sollia i Austvatn til boligfelt. Til tross for at området ligger flott til med utsikt over Storsjøen, har tomtesalget gått tregt. I desember 2019 begynte imidlertid ting å skje. To tomter ble reservert rett før jul, og kommunen mottok ytterligere to reservasjoner nå i april. Det pågår også dialog med flere andre potensielle kjøpere.

Noe vi har ventet på

- Det er klart at den plutselige etterspørselen i Sollia kom noe overraskende på oss, sier rådgiver  Mona Kristin Berg i Nord-Odal kommune. Berg fortsetter:

- Samtidig er nok dette noe vi har ventet litt på. Med en tomtepris på ca. 225.000 kr, kombinert med utsikten og beliggenheten for øvrig, har vi tenkt at det bare har vært et spørsmål om tid før tomtene ville være av interesse på markedet.  Alle tomtene i Sollia har opparbeidet veg, vann og avløp, og man står helt fritt i valg av husleverandør. Området byr på utallige turmuligheter, og ligger ikke så langt unna den populære badeplassen på Kalvhella.

En annen som er glad for de gode nyhetene fra Sollia, er ordfører i Nord-Odal, Lise Selnes.

- Jeg er veldig glad for at flere ønsker å bygge bolig på kommunale tomter. Tomtene i Sollia ligger vakkert til i Austvatn. I denne delen av kommunen vår er det mye spennende som skjer, så jeg skjønner godt at flere vil bo der, sier Selnes.

Ønsker du ytterligere informasjon?

Dersom noen ønsker mer informasjon, er det bare å ta kontakt med Mona Kr. Berg på
tlf. 62 97 81 00, evt. på mail til postmottak@nord-odal.kommune.no. Det ligger også opplysninger ute på kommunens hjemmeside her: https://www.nord-odal.kommune.no/article39907-17509.html

 

 

Tomter Sollia