Minnemarkeringer og taler

De tradisjonelle markeringene på Trautskogen og ved bautaplassene på Sand og i Mo, vil bli gjennomført som tidligere. På Sand vil det bli taler ved 7.klassinger og i Mo ved 5.klassinger.

Korps

Nord-Odal Skolekorps og Nord-Odal Hornmusikk forener i år krefter, og vil spille ved noen institusjoner.

Gudstjenester

I år blir det drive-in gudstjeneste ved Mo kirke kl 13:00. Gudstjenesten begynner med den nasjonale markeringen av «Ja, vi elsker».

Tog

De tradisjonelle togene utgår og erstattes av båt- og bilkortesjer.

Båtkortesjen går fra Bukkeneset kl 12:15 og går sakte inn til gjestebrygga på Sand. Varpebåten skal lede an kortesjen.

Bilkortesjen starter ved Knapper skole kl 14:00. Kortesjen ledes av en veteranbil og kjører fra Knapper til Mo kirke, fra Mo kirke til Sand (Kiwi), før turen går Råsan rundt og oppløses ved retur til Sand.

Vi oppfordrer de som bor langs ruta å koble seg på etter hvert som kortesjen passerer, øvrige bes om å koble seg på ved oppstart i Knapper, ved Mo Kirke eller ved Kiwi. Vis hensyn når du kobler deg på kortesjen undervegs.

Stå sammen alene

17. maikomitéen oppfordrer i år til å markere dagen hjemme (eller da i egne biler eller båter). Ta på finstasen, syng sanger, lek sammen og del gjerne bilder med oss på Faceobooksida vår eller på Instagram ved å bruke #nordodalkommune

Digitalt program

kommunens Facebookside vil vi fra kl 17:05 dele en film med opptak fra de ulike markeringene, talene og begivenhetene som har preget dagen.