Innleggene fra påskeharen

 

BREV FRA PÅSKEHAREN!

Nå nærmer påsken seg, og da begynner det å krible i beina mine.
Jeg har litt lyst til å fortelle eventyret mitt til dere, på den måten kan dere bli litt bedre kjent med meg.

En gang, for lenge siden, bodde det en liten fugl som het Lepus langt inne i en stor skog. Den var i grunn en ganske lykkelig liten fugl, men ikke helt.

For i den samme skogen bodde det en fæl og fryktelig jeger, som het Orion. Og han var spesielt farlig for små fugler. Og en dag da den lille fuglen lå og hvilte på reiret sitt, kom den fryktelige jegeren. Han tråkket i stykker hele redet og knuste alle de små eggene. Den lille fuglen Lepus var helt fra seg av sorg, den visste ikke hva den skulle gjøre.

Men, i skogen bodde det også en Vårgudinne, og hun var så snill og god mot alle dyr. Så den lille fuglen bestemte seg for å gå til henne.

”Å, kjære Vårgudinne” sa den lille fuglen, ”Den fryktelige jegeren har knust alle eggene mine”.

”Ja, da skjønner jeg at du er trist” svarte vårgudinnen.

”Jeg kunne ønske jeg var et annet dyr!” gråt fuglen ”At jeg var rask og lur, slik at jeg kunne lure jegeren”.

”Vil du bli et slikt dyr?” spurte vårgudinnen.

”Å, ja, veldig gjerne” svarte den lille fuglen.

Og vips forandret vårgudinnen den lille fuglen om til en hare!

”Å, tusen takk!” sa den lille fuglen, som nå hadde blitt til en hare. Og nå som den hadde blitt hare, hoppet den i veien for jegeren, og forvirret ham fra å jakte.

Nå var den lille haren Lepus lykkelig.

Men da våren kom merket den at det var noe som var alvorlig galt. Og igjen gikk den til vårgudinnen.

”Å, kjære vårgudinne. Det er bare det at nå om våren, så føles det så merkelig. Du skjønner jeg har laget et reir borte i skogen her, men det er ingen egg i det. Jeg savner så fryktelig å legge egg”

”Å, er det ikke verre?” spurte vårgudinnen. ”Gå nå å legg deg på reiret ditt.”

Og den lille haren gikk og la seg på reiret sitt.

”Nå kan du titte oppi reiret” sa vårgudinnen.

Og oppi reiret lå det nå tre små gule egg.

”Ja” sa vårgudinnen. ”Det er min gave til deg. Fra nå av skal du få legge egg en gang hver vår”. Nærmere bestemt i påsken.

Og siden den gang har jeg bare blitt kalt for Påskeharen.

Jeg har nå blitt godt kjent med bygda deres og jeg fant så mange fine steder jeg kunne gjemme eggene mine. Men for å gjøre det litt spennende har jeg tatt bilde eller video fra disse fine stedene også vil jeg at dere skal finne ut hvor jeg befinner meg utfra noen ledetråder.

Når dere vet hvor jeg har vært, reiser dere ut for å finne egget fra meg. Inni egget er det en overraskelse. Hvis du er den heldige som finner egget mitt vil jeg at du tar et bilde som kan deles på Facebooksida til Nord-Odal kommune og sender det til 958 51 585.

Jeg gjemmer et egg hver dag fra skjærtorsdag til og med 2. påskedag, følg med på nettet en gang mellom 9 og 10 på morgenen. Det kommer litt an på hvor tidlig jeg våkner de forskjellige dagene :)

Lykke til!

Påskeharen

Billboard påskeharen