Bærbar PC

Som oppstart på prosjektet hadde de informasjonsmøte med NAV, namsmannen og Odal Sparebank, som forklarte ungdommene om hvordan best planlegge sin framtid og økonomi på best mulig måte, for å unngå ublide møter med NAV og namsmannen i framtida!

Elevene «bodde» sammen to og to, eller i grupper på 3, og måtte planlegge sin framtid som en ung voksen på 25 år. De måtte ta stilling til om de skal eie eller leie, om de fortsatt er studenter, eller om de har fått seg en jobb, og ut fra dette satt opp budsjett, søkt på jobber, handlet bolig og bil, og forsikret sine eiendeler. De stønnet og svettet over dyre lån og boliger, og jublet over gangavstand til jobb og skole, noe som senket utgiftene betraktelig!

I følge de fleste 10.klassingene, var dette svært nyttig å jobbe med, selv om det nok kan virke fjernt for noen. Men allerede neste år kan opptil flere av denne gjengen faktisk måtte prøve seg på hybel og en liten forsmak på voksenlivet! Da er det lurt å vite hvordan man kan sette opp et budsjett!