Nord-Odal kommune meldte 9. februar om et nytt smittetilfelle.

Da den smittede til daglig oppholder seg i en kommune med et betydelig høyere smittetrykk enn Nord-Odal ble prøven sendt videre til helgenomsekvensering. Svar på denne prøven er i skrivende stund ikke klart, men det foreligger sterk mistanke om at det kan være snakk om en mutert virusvariant.

Testene til alle nærkontakter i Nord-Odal har nå i dag kommet tilbake med negativt resultat, men disse skal testes igjen om få dager, og er fortsatt i karantene.

Kriseledelsen, testsenteret og smittesporingsteamet i Nord-Odal kommune følger nøye med på situasjonen, og har blant annet tett kontakt med Statsforvalteren i Innlandet i forbindelse med dette.

- Vi har kontroll

«Vi har kontroll på situasjonen pr. nå», sier kommuneoverlege Bilal Raza Ishaq, «men som vi har sett andre steder når det gjelder muterte virusvarianter kan situasjonen endre seg raskt, så det er grunn til å være ekstra oppmerksom på symptomer i disse dager».

Vi minner derfor igjen om viktigheten av å følge alle gjeldende smittevernregler, vask henda, hold avstand, test deg og hold deg hjemme om du er syk.

(Redigert 11.02 klokka 22:36)