Nytt smittetilfelle

En person har testet positivt for Covid-19.

Covid-19 i Nord-Odal.

Kriseledelsen har fått opplyst at en person har testet positivt for covid-19. Det har i ettertid kommet fram at det nok er en del uklarheter rundt hva som er gjeldende strategi for karantene/isolasjon ved påvist smitte. 

Det er utfordrende å holde seg oppdatert på gjeldende retningslinjer til enhver tid. Derfor har jeg prøvd å lage en liten oversikt.

Først og fremst er det slik at dersom man er fullvaksinert så trenger en ikke lenger å være i smittekarantene selv om en er nærkontakt med bekreftet tilfelle av covid19. Det finnes også noen andre unntak for smittekarantene. Det kan dere lese mer om på helsedirektoratet sine sider.

Det har kommet nye regler for barn og ungdom som er under 18 år. De går ut på at testing erstatter smittekarantene.  Kort forklart betyr det at barn og unge som er definert som nærkontakter til en bekreftet covid19 smittet kan teste seg istedenfor karantene. Det varier litt hvor mange tester som skal tas.

Nord-Odal kommune følger nå denne strategien, og kommer til å bruke den i fremtiden også. Denne ordningen er særlig ment for å legge til rette for opplærings- og utdanningsvirksomheter.

Det er snart konfirmasjon og det er sikkert mange som har spørsmål rundt det. Vi har testet alle kjente nærkontakter i dag med hurtigtest. Det er ingen andre som har fått påvist covid19.

Konfirmasjoner kan dermed gjennomføres  som planlagt.

Vi oppfordrer alle til å overholde smittevernreglene og ha lav terskel for kontakt med testsenteret ved symptomer.

 Jeg ønsker alle ungdommene lykke til med konfirmasjonen!

Nohman H.Ishaq
Kommuneoverlege

Total status i Nord-Odal er med dette 62 smittede siden pandemiens begynnelse.

Sist endret 10.09.2021