Hei!

Håper dere etter forholdene har det bra og at dere får dagene til å gå.

Her er noen tips til aktiviteter for dere med barn hjemme.

Spill stuebowling

Fyll seks (eller ti hvis det passer bedre) tomme plastflasker med vann, og sett dem i bowlingformasjon. En liten, myk plastball eller tennisball fungerer som bowlingkule. Bowling får fram konkurranseinstinktet hos familiemedlemmer i alle aldre! Hva med en real familieturnering? Jubel til alle - og felles premie til slutt. Kanskje popcorn og en film?

Stuebowling

Tips: Tilsetter du ulike konditorfarger i vannet, blir bowlingkulene pene å se på (og du får ekstrapoeng hos små estetikere). Har du litt glitter eller paljetter liggende etter et hobbyprosjekt, blir flaskene rene diskokulen! Dette er også en populær leke for de aller minste.

 

 

Gå på fotosafari

Send barna ut på fotosafari. Det hele kan gjøres litt mer spennende ved at de får et oppdrag om hva som skal foreviges; hvor mange forskjellige insekter klarer de å ta bilde av? Klarer de å bare fotografere ting som har bokstaven E i seg eller å bare fotografere ting med en spesiell farge?

Sørg for at du tar deg tid til å se på resultatet i etterkant!

Illustrasjon blomst

Digitale tjenester fra biblioteket

Noen savner kanskje å kunne besøke biblioteket. Da kan det være fint å huske på at de har mange digitale tjenester du kan benytte.

Og til slutt i dag noen tips til barn og unge for å trives hjemme når skolene stenger!

Åtte tips for å trives hjemme når skolen stenger (fra Ung.no)