Hamar, Løten, Stange og Nord-Odal kommunerWebredaktørene Heidi Fjellet Kristiansen i Stange, Stig Aasheim i Nord-Odal og Ingse Kjernmoen i Hamar foran Nord-Odals nye framside
Nettsiden til Nord-Odal kommune har lenge vært bygget over samme lest som i nabokommunene. I samarbeid med  nettleverandøren Coretrek, har alle fire nå fått på plass et nytt og mer tidsriktig design, noe som gjør sidene både mer tiltalende visuelt, men også forbedrer brukerens opplevelse. Farger og innhold er noe ulikt, men mye vil være gjenkjennelig fra en kommune til en annen. 

 

Nytt design med fokus på tilrettelegging
Målet er at innbyggerne i de fire kommunene skal få en lettere netthverdag. Aller lettest er det å finne sakene via søk, og de fleste begynner da også søket i Google eller andre søkeverktøy. 

Menyepunktene som er satt opp er færre enn før og valgt ut fra statistikk: Det de fleste søker etter, skal være lettest å finne også via menyvalg. 

De nye nettsidene er basert på at man lett skal finne frem til det man leter etter, uansett hvilke forutsetninger man har. Vi har lagt vekt på å utvikle sidene slik at de skal fungere godt på ulike flater, både pc, nettbrett og mobil. I tillegg er universell utforming viktig for våre brukere.  

Fortsetter å utvikle
Med nye nettsider som utgangspunkt, fortsetter de fire kommunene samarbeidet for å forbedre tjenestene sine. Men de første dagene, vil det ganske sikkert være uvant å finne fram, og noen feil kan også forekomme de første ukene.

I og med at sidene er nye, vil det fortløpende være behov for tilrettelegginger, endringer og tilpasninger. Innspill kan meldes til webredaktør via tilbakemeldingsskjemaet på nettsiden.

Bildet: Fra venstre, webredaktørene Heidi Fjellet Kristiansen i Stange, Stig Aasheim i Nord-Odal og Ingse Kjernmoen i Hamar foran Nord-Odals nye framside