Mandagen er her og en ny uke med hjemmeskole, hjemmebarnehage og hjemmekontor ligger foran oss.

Vi begynner kanskje å vende oss mer og mer til denne situasjonen. Allikevel kjenner vi sikkert alle litt på rastløsheten og at vi går tom for ideer og aktiviteter å gjøre sammen hjemme.

Her er noen tips dere kan se på om dere trenger det!

Lavamonster-leken

Det er ikke lov å gå på gulvet eller bakken. Dere må klatre, hoppe, tråkke på møbler eller stener/grener. Faller du ned er du lavamonster.

Barna elsker å leke dette.

Etter å ha lekt det en gang, rop ”Gulvet er lava” helt uventet ved en annen anledning og hopp opp!! Se barnas reaksjon!

Turbingo

Turbingo er fin motivasjon for å få barna med på tur, og for å gjøre turen mer spennende.

Tur skal ikke gjøres komplisert. Gjør det så enkelt som mulig. Ofte er det utfordrende nok å passere dørstokken uten mer forberedelse enn å sjekke været og få på seg ytterklær.

Last ned pdf-filene med bingobrett, eller lag din egen med oppgaver og mål for turen. Tilpass jakten, området, alder og interesser.  La gjerne barna komme med forslag. Asfaltbingo kan være like engasjerende som naturbingo - særlig når det er mørkt. Trafikkskilt, refleks, detaljer på hus, bokstaver, ulike kjøretøy, trær, gjenstander og annet kan gi en spennende detektivjakt i nabolaget.

Last ned bingokart her:

Turbingo på 1-2-3

1.Finn flest mulig eller et bestemt antall av tingene som er tegnet eller skrevet på arket

2.Sett kryss for hver ting du finner

3.Den som finner riktig antall ting først, eller kan krysse av flest funn først er Bingovinner

•For litt større barn er det fint med et rutenett, der oppgaven er å finne alle tingene på en valgt rad for å få BINGO. Enkle turpremier er lov.

Turbos turbingo

Velg dine kamper med omhu

Ja, det blir mye skjermtid i denne situasjonen vi er i nå. Ikke ha dårlig samvittighet for om barna eller ungdommen bruker mye tid på skjerm nå. Dette er en måte for dem å holde kontakten med venner på.

Gjør avtaler. Litt frisk luft og aktivitet hver dag er lurt. For alle! Barn vil ikke bli skadet av å ha mer skjermtid på noen uker. Her er noen tips til sosiale onlinespill fra Barnevakten.no.