4 nye smittetilfeller i uke 10

Denne uka har vi hatt fire smittetilfeller i Nord-Odal, tre av dem er bekreftet mutert britisk variant, den siste ikke bekreftet pr. nå.

Dette har fått direkte konsekvenser for to av våre skoler inklusiv SFO, og to av våre barnehager, og indirekte for all drift i skoler, barnehager og renhold.

Vi innførte derfor øyeblikkelige tiltak med digital hjemmeopplæring for flere trinn både på Garvik skole og Sand sentralskole, og stengte avdelinger i Møllerbakken og Sand barnehager.

Ha lav terskel for testing

Vi vil minne om viktigheten av å teste seg, testsenteret er åpent hver dag, og kommer også til å ha åpent gjennom hele påsken.

Når det gjelder påsken har regjeringen i dag presentert sine anbefalinger

Ett år siden første nedstenging

Det er altså i dag nøyaktig ett år siden de første strenge nasjonale tiltakene ble innført, og i det året har vi alle mer eller mindre hver dag levd med tiltak, smittevern og restriksjoner. Og slik blir det nok også en stund til. Hvor lenge avhenger selvsagt mye av vaksineringen.

Vaksinering

Vi er godt i gang med vaksinering, så langt har 894 doser blitt satt, og 327 nord-odølinger er fullvaksinerte. Følg med på vaksinebarometeret som vil bli presentert hver mandag.

Dessverre er heller ikke vaksinasjonsprosessen uten skjær i sjøen. I går ble det kjent at vaksinering med AstraZeneca-vaksinen settes på vent. For oss i Nord-Odal fikk ikke det noen umiddelbare konsekvenser da ingen avtaler om vaksinering med AstraZeneca var satt opp den neste uka.

Har du husket å registrere deg for vaksinering? Hvis ikke, ring 404 02 432 (mandag – onsdag 11:00 – 18:00)

Husk smittevernreglene

Vi ønsker alle smittede god bedring, og alle ei riktig god helg. Hold avstand, bruk munnbind hvis avstand er vanskelig å holde, treff færrest mulig folk, vask henda og høll huggu kalt og hjærte vart!