Tilfelle 1

En voksen person har testet positivt. Vedkommende er i isolasjon, og følges opp av helsepersonell. Smittesporing og registrering av nærkontakter er igangsatt. Smitteveg er foreløpig ukjent.

Tilfelle 2

En elev i 7. trinn ved Sand sentralskole som har vært i karantene som nærkontakt til annen smittet har testet positivt. Eleven er i isolasjon, og følges opp av helsepersonell. Videre smittesporing er ikke nødvendig i dette tilfellet.

Konsekvenser for 7. trinn

De resterende elevene i 7. trinn er på bakgrunn av dette fortsatt i karantene, og alle elevene på trinnet vil bli testet fredag 26. mars. Det blir digital hjemmeopplæring fredag 26. mars for 7. trinn. Informasjon om dette er gitt til de berørte.

Tilfelle 3 og 4

To personer i samme husstand som tilfelle 2, som også har vært i karantene som nærkontakter siden tirsdag 23. mars, har testet positivt. Begge er i isolasjon, og følges opp av helsepersonell. Videre smittesporing er igangsatt.

For husstanden i tilfelle 2, 3 og 4 er det bekreftet britisk mutert variant hos den første smittede.

Butikkbesøk og bussreise

En av de smittede var på Coop Extra på Sand mandag 22. mars, en gang i tidsrommet ca 16:30 - 18:00. Vedkommende tok også rute 702 fra Sand til Kongsvinger mandag 22. mars klokka 07:30 og rute 700 fra Kongsvinger til Sand samme dag klokka 15:49.

Hvis du var på Coop Extra i dette tidsrommet eller tok samme buss ber vi deg være ekstra oppmerksom på eventuelle symptomer. Ha lav terskel for å ta kontakt med testsenteret.

Av hensyn til personvernet gir vi ikke flere opplysninger.

Vi ønsker god bedring!

Total status i Nord-Odal er med dette 48 smittede siden pandemiens begynnelse.