Helga vi nå går inn i skal avsluttes med 17. maifeiring. Og feiringa av nasjonaldagen blir annerledes i år som alt annet, men det trenger ikke å være negativt. Store selskap og barnetog byttes ut med en litt annerledes feiring denne gangen. Så la kreativiteten blomstre og kanskje blir dette en 17. mai vi aldri glemmer.

Det er vanskelig å føle seg ensom på store markeringsdager eller høytider, derfor har vi alle et ansvar å ta vare på hverandre i denne tiden. Det er lite som skal til for å være sammen fra hverandre. En hyggelig melding, en god samtale eller en videosamtale gjør store forskjeller.

Sørg for at 17. mai blir barnas dag i år også! Det er ingen grunn til å kutte ut 17. mailekene selv om vi ikke feirer sammen på skolene. Lek i stua eller i hagen. Og husk å kjøpe mye is!

Med noen tips for en morsom og annerledes 17. mai feiring ønsker jeg dere alle en riktig god helg!


17. mai program for Nord-Odal

Få med dere hva som skjer her i bygda på kommunens nett- og Facebooksider.
Barnetogene er avlyst i år, men det er lagt opp til et par alternativer, både til lands og til vanns! Korpset skal spille og det blir taler fra elever fra skolen i Mo og på Sand.

Alt blir filmet og kan sees hjemme i stua fra klokka 17:05.

Bli med på båt- eller bilkortesje. Pynt gjerne bilen eller båten med flagg og andre 17. maieffekter.

På med finstasen

Det er viktig med rutiner i situasjonen vi er i, og hvilken dag er ikke mer preget av gledelige rutiner og tradisjoner enn 17. mai?

Ta på finstasen som du pleier og pynt huset eller hagen som om du skal ha selskapet hjemme!

Og er du ekstra stolt over hvor fint du har pyntet for Norge – del det med alle der ute. Tagg gjerne bildene med passende hashtags som for eksempel #finstasenpå, #17mai eller #nordodalkommune så flere får se og bli inspirert.

Festkonsert i stua eller på verandaen

Årets 17. mai program på skjerm blir kanskje viktigere enn noen gang. Det blir ingen mangel på underholdning hvis du ønsker det i år heller.

Fra 15:30 på 17. mai, kan du streame årets festkonsert. Konserten har innslag fra unge talenter og gjesteartist Hkeem.

NRK melder også at de vil ha en utvidet 17. maisending fra toppen av deres hovedkvarter på Marienlyst, og at programmet er fullspekket av både kjente fjes og god stemning.

Ja, vi elsker

I år skal det også synges – i de tusen hjem!

Kl. 13:00 på 17. mai oppfordres nemlig alle til å synge nasjonalsangen for full hals – uansett hvor du befinner deg. I stua, på skogstur, på «drive-in gudstjeneste, i båten eller i dusjen. Syng for full hals!

17. maiquiz for hele familien

Quiz er morsomt og passer for alle i familien. Her kan hele familien være med! Bruk en videoapp så alle kan se og høre hverandre, og velg ut en dedikert quiz-master som tar dere igjennom quizen.

Det finnes flere ferdiglagde 17. maiquizer på nettet, eller du kan lage din egen i for eksempel Kahoot.
Her kan dere også delta med hver deres mobil eller pc.

Lag en skikkelig 17. maiis

Ingen 17. maifeiring uten is!! Hvorfor ikke lage egen is i rødt, hvitt og blått?

Veldig enkelt, veldig godt og veldig dekorativt.

Spis – syng – blås!

Hvem får ballongen til å sprekke først? En morsom lek hvor du må være rask, holde tunga rett i munnen og som garantert får latteren til å trille.

I denne leken skal deltakerne først spise kjeks, så synge en sang og deretter blåse opp en ballong. Den som først får ballongen til å sprekke har vunnet!

Legg en kjeks og en ballong foran hver deltaker.

Alle må bli enige om en sang som skal synges. Velg gjerne en tullesang for å skape ekstra mye latter rundt bordet. Når lederen av leken gir et startsignal, skal deltakerne starte med å spise kjeksen. Etter at kjeksen er spist opp skal hver og en synge tullesangen. Så skal ballongen blåses opp. Den som først får ballongen til å sprekke har vunnet!

Lykke til!

Non Stop-leken

Del inn barna i lag. Fordel så likt antall Non Stop til hver, et sugerør og en kopp - klar, ferdig gå. Målet er å flytte flest mulig Non Stop fra den fulle bollen til den tomme bollen med et sugerør.

En morsom og enkel lek for de litt større barna. Denne leken passer ved bordet.

Først deler man inn i lag på 3-4 personer.
Deretter tar du en tom bolle og en bolle full av Non Stop pluss et sugerør.
Hvert lag får en tilmålt tid til å flytte flest mulig Non Stop fra den fulle bollen til den tomme.
Alle på laget skal gjøre det på tur.
Det laget som har flyttet flest Non Stop, vinner!