Etter det ble klart at Kongsvinger skal spille cupfinale på Ullevaal, har mange snudd seg rundt i rekordfart for å planlegge alle arrangementer og aktiviteter i Kongsvinger og Oslo under cuphelgen. Politikere og næringsliv ønsker å bruke oppmerksomheten Kongsvingerregionen får i forbindelse med KILs prestasjoner til å vise frem den positive drivkraften som råder i regionen.

-Vi ønsker å benytte denne unike muligheten til å invitere alle til teltet vårt for gode familieopplevelser, aktiviteter og en hyggelig prat, forteller Lars Gillund, som er prosjektleder i Byregionprosjektet, og har ansvar for å koordinere regionens aktiviteter i Kongsvinger-teltet på familiedagen lørdag.

Flyer

Sofaprat med ordførerne

Ordførerne i Kongsvingerregionen vil gjerne komme i kontakt med folk som har tilknytning til regionen og andre som ønsker å vite mer om det som skjer i kommunene. De setter derfor inn en egen ”ordførersofa” i teltet og inviterer folk til å sette seg ned og slå av en prat.

-Vi vil gjerne komme i kontakt med folk som har røtter i regionen og andre som er nysgjerrige og interessert i det som skjer i regionen vår. Det er viktig for oss å lytte til folk , og derfor ønsker vi å sette oss ned og få en hyggelig prat, forteller Lise Selnes, som er ordfører i Nord-Odal kommune og leder i Regionrådet for Kongsvingerregionen.

Næringslivet er på plass

De store bedriftene i regionen vil også være på plass i Kongsvinger-teltet på lørdag. Mapei, SAPA, Maarud og Magnor Glassverk er noen av bedriftene som vil være til stede for å snakke om den positive utviklingen som industrien erfarer i regionen.

-De fine resultatene KIL har i disse dager passer godt inn i den positive utviklingen industrien i Kongsvingerregionen erfarer de siste årene, sier Trond Hagerud, som er styreleder i industriforeningen 7sterke og administrerende direktør i Mapei.

Flere næringslivsledere vil være der og møte folk som vil vite mer om det som skjer i næringslivet i Kongsvingerregionen.

Tar med skogen til Oslo

Gjennom Byregionprosjektet jobber bedriftene og kommunene sammen for å utvikle næringslivet og skape flere arbeidsplasser i hele regionen.

-Omstillingene Norge nå står overfor gir regionen vår mange muligheter, og vi skal være en grønn drivkraft i næringsutviklingsarbeidet fremover. Kongsvingerregionen er Norges største skog- og potetregion, og vi har veldig gode forutsetninger til å ta en sentral posisjon her, sier Lars Gillund.

Kongsvingerregionen jobber aktivt med å posisjonere seg i omstillingsarbeidet, og næringsutviklere fra Hedmark Kunnskapspark og K+ vil også være til stede i teltet på lørdag for å snakke om hvilke områder de nå jobber med.

-Næringslivet må være med

Lars Gillund utfordrer nå flere bedrifter i regionen til å være på ballen og vise seg frem i Kongsvinger-teltet på lørdag.

-Vi har med flere av de store bedriftene i regionen, men håper at enda flere griper denne muligheten. Det kan være boligbyggere, bemanningsbyråer, bedrifter som trenger arbeidskraft, og andre som ønsker å bygge relasjoner, forteller Gillund, og fortsetter:

-Nå er sjansen til å vise oss frem og hvilke muligheter vi har i regionen vår. Det er akkurat nå hele Norge har fokus på Kongsvingerregionen. Vi har et sterkt lag med kommuner og bedrifter som jobber godt sammen. Bli med til Oslo og vis det frem, avslutter Lars Gillund.

Han oppfordrer bedrifter til å ta kontakt med ham umiddelbart for å avtale detaljer rundt arrangementet i Kongsvinger-teltet i Oslo på lørdag.

kil_cup