UK-varianten

Det er den såkalte UK-varianten som nå er bekreftet i Nord-Odal.

Den smittede har vært i isolasjon siden mandag og alle nærkontakter har vært i karantene siden da. I tillegg er det i denne saken en del nærkontakter til nærkontakter som har vært i karantene som et utvidet tiltak på grunn av mistanken om mutert virusvariant i Nord-Odal.

Som tidligere meldt i dette tilfellet var vedkommende innom Spar Mo-Senteret lørdag 13. februar, etter klokka 16:30. Vi gjentar oppfordringen om at alle som var på denne butikken etter dette tidspunktet tester seg raskt ved symptomer.

Kriseledelsen følger situasjonen nøye og har tett kontakt med både Statsforvalteren i Innlandet og Folkehelseinstituttet.

- Vi ser alvorlig på situasjonen

«Med tanke på antallet nærkontakter og at det nå er bekreftet mutert virusvariant, ser vi alvorlig på situasjonen», sier kommuneoverlege Bilal Raza Ishaq. «Kommunens smittesporere gjør en kjempeinnsats for å kartlegge situasjonen, og sørger for at de rette personer blir satt i karantene og blir testet til rett tid. Vi følger selvsagt myndighetenes TISK-strategi. Vi opplever å ha god oversikt over situasjonen og tenker samtidig at det er bedre med en karantene for mye enn en for lite.», legger han til.

Følg smittevernregler

Vi minner derfor igjen om viktigheten av å følge alle gjeldende smittevernregler, vask henda, hold avstand, test deg og hold deg hjemme om du er syk.