De siste oppdateringene listes opp her

Hjemmeaktivitet (25.03)

Alle kan vi vel kjenne litt på rastløsheten og at man går tom for aktiviteter i disse koronatider. Men mitt inntrykk er allikevel at mange har funnet den kreative siden av seg selv og takler denne tilværelsen rimelig bra. Jeg kommer uansett til å dele noen tips til aktiviteter med dere. Bruk det om dere ønsker! Har dere noen gode ideer dere vil dele som dere tenker at noen kan ha glede av, så send meg en e-mail så legger vi det ut.

Her er dagens tips: Lag en enkel og morsom ballongrakett!!

Ballongrakett

Ballongrakett

Ut på tur!

Det kan være godt med en tur ut etter hjemmeskole, hjemmekontor eller en lang dag på jobb. Odalen har utrolig mange fine turmuligheter. Er man frisk og har overskudd kan dette være tida for å bli bedre kjent med nærmiljøet vårt. Husk å holde avstand om du går ut, og å følge de generelle smittevernrådene fra folkehelseinstituttet både hjemme og utenfor hjemmet.

Kjentmannsmerket er et turopplegg som gjør folk kjent i bygda. Fine turer. Noen korte og noen lengre turer.

Kjentmannsmerket

Bilde fra Kjentmannsmerket på Facebook

 

Tips og triks fra fysioterapeuten og Frisklivssentralen: Tips for økt hverdagsglede

Fysioterapeut Hildegunn Håkenrud I disse rare dager er det godt med gode knep for å holde motet oppe. Hverdagen ble plutselig veldig annerledes for mange av oss, men det er noen enkle grep vi alle kan gjøre for å finne, opprettholde eller skape glede. Fysioterapeut Hildegunn vil framover komme med nyttige tips for å opprettholde aktivitet i hverdagen.

Rådet for psykisk helse har med bakgrunn i forskning utarbeidet fem grep for økt hverdagsglede. Disse er: Knytte bånd, være aktiv, være oppmerksom, fortsette å lære og å gi. Hverdagsglede handler om de små, enkle tingene du kan gjøre i din egen hverdag for å oppleve mestring og glede. Helsedirektoratet omtaler rådene som fem råd for økt livskvalitet og sterkere psykisk helse. Forskning viser at hva vi gjør, hva vi gir vår tid, oppmerksomhet og prioritet til er av stor betydning for hvordan vi har det.

Dagene som kommer nå åpner for gode anledninger for oss alle til å øve på disse knepene. For oss selv og for andre. Det går fint an å spre hverdagsglede for seg selv og andre selv med de begrensningene vi har.

Sjekk ut https://psykiskhelse.no/hverdagsglede-filmer og lær deg hva du kan gjøre!

Lykke til og heia deg!

Øvelser for hjemmekontor