Oppfyll boligdrømmen og få penger til overs!

Flytter du fra Oslo og Akershus får du mye bolig for pengene. Hus med eplehage, småbruk og sentrumsnære leiligheter – budsjettet når langt og mulighetene er mange.

Rundt om i kommunen finner du rimelige tomter som står klare for oppføring av ditt drømmehus. I Sand sentrum bygges det nye leiligheter i ulike størrelser og prisklasser. Dersom du ønsker å bo i mer landlige omgivelser finnes det til enhver tid hus til salgs i våre trivelige bygder.     

Vårt kommunesenter Sand tilbyr supermarkeder side om side med små nisjebutikker. Vi har markedsdager, og på  flere av gårdene finner du spennende butikker og kafeer. Du kan også kjøpe rett fra bonden, eller bli deleier i et andelslandbruk!

Se ledige tomter

Liste over boliger til salgs på finn.no

Samling Bolig (10 leiligheter i Sand under oppføring)

Sandsjordet leiligheter (25 prosjekterte leiligheter i Sand)

Utsikt Storsjøen

Internasjonal industri i vekst

Arbeidsmarkedet i  kommunen og regionen for øvrig er svært variert og integrert. Som i Norge ellers, dominerer tjenesteproduksjon, men også omstillingsdyktige og internasjonale industribedrifter, som Mapei og BASF er attraktive arbeidsgivere for mange. Mapei har sitt nordiske hovedkvarter her, og i ferd med å fordoble sin kapasitet. I den forbindelse skal det ansettes 40-50 nye medarbeidere de kommende årene. Dette gir ringvirkninger i øvrig næringsliv. Gode tilbud med kollektivtransport gjør det enkelt å pendle. Du er i Oslo på en time, med buss til Eidsvoll og tog videre.

De største arbeidsgiverne i kommunen

Ledige jobber i Kongsvingerregionen

Karriere.no

På rundtur med Knut Storberget på Mapei

Trygg oppvekst og prioritert utdanning

Allerede i barnehagen legges grunnlaget for læring og interesser. Alle kommunene har god barnehagedekning, og det legges vekt på tidlig innsats, pedagogisk innhold og trivsel.  Et godt utgangspunkt gjør det enklere å lykkes videre i skoleløpet.

Skolesatsing har vært i fokus lenge, og gir resultater. Nord-Odal kommune har skoler med god kultur for læring, velutdannede lærere og digital kompetanse. Nord-Odal ungdomsskole er en moderne skole med 180 elever. I disse dager planlegges oppføring av en ny barnehage i Mo. En populær videregående skole med mange valgmuligheter innen yrkesfag og studiespesialiserende finnes i nabokommunen Sør-Odal.

Les mer om våre tilbud til barn og familier

Det hender mye – fritidstilbudene står i kø

Vi har et aktivt kultur- og idrettsmiljø som skaper gode opplevelser og samhold. Fotball og skøyter er svært populært. Visste du at Norges nybakte junior verdensmester på skøyter kommer fra Nord-Odal? Året rundt arrangeres festivaler, teateroppsetninger og konserter. Enten du foretrekker korpsmusikk, pop, hard-rock eller danseband, kan du bli med på kortreiste musikalske toppturer, ofte i vårt eget kulturhus, Milepelen (som selvsagt er oppkalt etter Sigurd Hoel som vokste opp her).

Det finnes mange møteplasser og arenaer for ulike aldersgrupper og interesser, enten de er sportslige, kulturelle, musikalske, politiske, veldedige eller hobbypregede. I løpet av 2019 åpner det nye bibliotektet Samling dørene.

Liste over lag og foreninger

Følg oppføring av nytt bibliotek (Samling)

Se hva som skjer på Milepelen

For deg som elsker å ha naturen tett på

Uansett hvor du befinner deg i kommunen, har du gode friluftsmuligheter så og si like utenfor stuedøra. Valgmulighetene i kø: gåtur, sykkel, golf, langrenn, kano, skøyter, rulleski, jakt og fiske, motorsport. Det skogkledte landskapet og den unike innlandsskjærgården gir rom for fantastiske opplevelser for hele familien året rundt.

Forslag til turopplevelser

Jakt og fiske

Kano

Kajakk (kommer snart)