Korona - råd til bonden

  Det er mange råd rundt koronasituasjonen. Her er det samlet noen lenker som kan være nyttige for bonden. 

  I tillegg er det noen lenker som er nyttige for alle: 

  Har du blitt syk og trenger avløser?

  Landbrukstjenester Øst tilbyr avløsertjenester. Se mer informasjon på deres hjemmeside her. De kan også nås på telefon 62 95 19 00 eller 91 91 35 23. 

  Bønder i karantene eller isolasjon kan stelle sine egne dyr

  Det kan de gjøre såfremt de overholder øvrige krav fra helsemyndighetene om blant annet sosial
  distansering og hygieniske retningslinjer. Se mer informasjon her.

  Har du beredskapsplanen klar?

  Hensikten med en beredskapsplan er at man skal kunne handle korrekt dersom en uønsket situasjon skulle oppstå for å kunne verne om liv, helse, verdier og miljø. Beredskapsplanen vil være ulik fra gård til gård ut fra produksjonen og risikoen på den enkelte gården. Felles for alle er at alle på gården må involveres og være godt kjent med den. Engasjer gjerne en nabo, noen med samme type produksjon eller andre som kjenner gården som kan fungere som reserveløsning og kan tre inn i en beredskapssituasjon. 

  Les mer om beredskapsplan her på Norsk Landbruksrådgivings hjemmeside

  KSL, kvalitetssystem i landbruket, har verktøy for å arbeidsmiljø, beredskap og KSL kartleggingsverktøy for helse, miljø og sikkerhet. Det finner du her på KSL sin hjemmeside

  Trenger du oppdatering av beredskaps- og smittevernplaner kan Norsk Landbruksrådgiving Øst hjelpe deg med dette. Du finner kontaktinformasjon til NLR Øst på deres hjemmeside her

  Mer informasjon?

  Nord-Odal kommune sender jevnlig ut nyhetsbrevet Landbruksnytt. Hvis du ønsker mer informasjon som er relevant for landbruket i Nord-Odal kan du abonnere på nyhetsbrevet gratis. 

  Meld deg på nyhetsbrevet her.