De aller fleste har valgt TV og bredbånd, noen få har kun ønsket en fiberbasert bredbåndsløsning. Alle som har valgt TV, får  TV-plattformen T-We inkludert.  (T-We er Telenors/Canal Digital Kabels underholdningsunivers som gir tilgang til et mangfoldig innhold av film og TV-serier.)

Det har vært mulig å velge bredbånd med inntil 500 Mbit/s hastighet, men dette er en hastighet de aller færreste har behov for.  Med lavere hastigheter får man en fullverdig opplevelse med tv- og videostrømming i HD-kvalitet, også når flere i samme husstand deler linjen.

Telenor tilbyr «Alltid-på-nett-garanti». Skulle noe uforutsett oppstå og du ikke kommer på nett, gir Telenor deg og resten av din husstand en mobil datapakke som du kan bruke til problemet er løst, i tillegg til en økonomisk kompensasjon.

Strømming av TV og film dominerer

Ferske tall viser at 70 prosent av all trafikk i Telenors bredbåndsnett går til strømming av TV og film, og når to eller flere bruker internett samtidig så deles også båndbredden mellom dem som er på nett. For at en familie på fire skal strømme samtidig, bør man ha et internettprodukt på 30 Mbit/s eller mer. Bredbåndet som leveres gir også bra kapasitet i opplastningen, noe som er spesielt viktig med økende bruk av for eksempel hjemmekontor, skylagring og bildedelingstjenester.

Kombinasjon av offentlig tilskudd og kommersiell utbygging

Fiberutbyggingen i Nord-Odal er en kombinasjon av områder med offentlig del-finansiering og områder som kun bygges kommersielt.

For Fjell, Toner og Råsen er det gitt offentlig tilskudd, og Telenor Norge vant anbudet i konkurranse med andre aktører. Innenfor Sand er det en rent kommersiell utbyggingen hvor Telenor Norge tar kostnadene.

Helt i tet i Hedmark

Nord-Odal kommune har vært helt i tet hva gjelder Hedmarkskommuner og blitt prioritert innenfor de rammer NKOM (Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet) er gitt av Stortinget for tilskudd til utbygging i områder som ikke er kommersielt utbyggbare.

Godt samarbeide i utbyggingsperioden

Det er totalt fremført ca 85.000 meter fiberkabel, fordelt omtrent 50/50 i luft og jord. Telenor Norge har bred erfaring i fiberutbygging, men kan nå konstatere at det ikke alltid har godt så smertefritt som de har oppleved i Nord-Odal.

Utbyggingen er ikke ferdig før alle kunder er om bord, så det er litt for tidlig å oppsummere hele prosjektet. Nye kunder skal fortsatt kobles til men før julestria nærmer seg skal alle kunder være ombord på nytt fibernett.

Tusen takk til alle som har stilt opp og vist både engasjement og entusiasme.

Alle som er på kobberbasert bredbånd (ADSL) fra Telenor overføres automatisk 

Dersom du benytter Telenor på bredbånd i dag, trenger du ikke tenke på evt oppsigelsestid eller binding. Alle kunder som går fra kobberbasert bredbånd til fiberbasert bredbånd kan stoppe sitt eksisterende abonnement fra den dato fiberabonnementet blir aktivert. Det samme gjelder om du har parabol fra Canal Digital Norge, og har valgt en ny TV-løsning over fiber.

Dersom du har en annen leverandør enn Telenor, må du selv si opp abonnementet hos den eksisterende leverandøren.

Hvordan gikk det hjemme hos Trond Sundby?

Jo da, installatørene fra Telekompetanse jobbet effektivt og etter et par timer var installasjonen i orden. Trond og vi nysgjerrige tilskuere kunne konstantere at fiberkabelen gjorde susen: De tidligere trege nettsidene til XXL var langt kjappere å åpne, og husets tre TV'er så ut til å fungere fint basert på IP-teknologi.

 

 

Fiber hos Trond Syndby
Fiber hos Trond Syndby