Oppfyll boligdrømmen og få penger til overs!

Flytter du fra Oslo og Akershus får du mye bolig for pengene. Hus med eplehage, småbruk og sentrumsnære leiligheter – budsjettet når langt og mulighetene er mange.

Rundt om i kommunen finner du rimelige tomter som står klare for oppføring av ditt drømmehus. I Sand sentrum er det fortsatt leiligheter til salgs og melder du interesse kan du være med å utløse nye byggetrinn på Sandsjordet.  Dersom du ønsker å bo i mer landlige omgivelser finnes det til enhver tid hus til salgs i våre trivelige bygder.     

Vårt kommunesenter Sand tilbyr supermarkeder side om side med små nisjebutikker. Vi har markedsdager, og på flere av gårdene finner du spennende butikker og kafeer. Du kan også kjøpe rett fra bonden, eller bli deleier i et andelslandbruk!

Se ledige tomter

Liste over boliger til salgs på finn.no

Samling - toppleilighet

 

Utsikt Storsjøen

Internasjonal industri i vekst

Arbeidsmarkedet i  kommunen og regionen for øvrig er svært variert og integrert. Som i Norge ellers, dominerer tjenesteproduksjon, men også omstillingsdyktige og internasjonale industribedrifter, som Mapei og BASF er attraktive arbeidsgivere for mange. Mapei har sitt nordiske hovedkvarter her, og i ferd med å fordoble sin kapasitet. I den forbindelse skal det ansettes 40-50 nye medarbeidere de kommende årene. Dette gir ringvirkninger i øvrig næringsliv. Gode tilbud med kollektivtransport gjør det enkelt å pendle. Du er i Oslo på en time, med buss til Eidsvoll og tog videre.

De største arbeidsgiverne i kommunen

Ledige jobber i Kongsvingerregionen

Karriere.no

På rundtur med Knut Storberget på Mapei

Trygg oppvekst og prioritert utdanning

Allerede i barnehagen legges grunnlaget for læring og interesser. Kommunen har god barnehagedekning, og det legges vekt på tidlig innsats, pedagogisk innhold og trivsel.  Et godt utgangspunkt gjør det enklere å lykkes videre i skoleløpet.

Skolesatsing har vært i fokus lenge, og gir resultater. Nord-Odal kommune har skoler med god kultur for læring, velutdannede lærere og digital kompetanse. Nord-Odal ungdomsskole er en moderne skole med 180 elever. En populær videregående skole med mange valgmuligheter innen yrkesfag og studiespesialiserende finnes i nabokommunen Sør-Odal.

Les mer om våre tilbud til barn og familier

Det hender mye – fritidstilbudene står i kø

Vi har et aktivt kultur- og idrettsmiljø som skaper gode opplevelser og samhold. Fotball og skøyter er svært populært. Visste du at Norges OL-medaljør på skøyter, Hallgeir Engebråten kommer fra Nord-Odal? Året rundt arrangeres festivaler, teateroppsetninger og konserter. Odal Rockeklubb trekker mange gode band til Odalen, Prestgarden kulturfellesskap eier den gamle prestegarden i Sand. Den driver på dugnad og tilbyr et bredt spekter av aktiviterer, inkludert faste pub-kvelder.  Kommunens prisbelønnede bibliotek SAMLING  er verdt et besøk bare for å oppleve de fine lokalene, men de finnes mange andre anledninger til å ta en tur til bygdas storstue, enten du vil lære, høre eller lytte.

Enten du foretrekker korpsmusikk, pop, hard-rock eller danseband, kan du bli med på kortreiste musikalske toppturer, ofte i vårt eget kulturhus, Milepelen (som selvsagt er oppkalt etter Sigurd Hoel som vokste opp her).

Det finnes mange møteplasser og arenaer for ulike aldersgrupper og interesser, enten de er sportslige, kulturelle, musikalske, politiske, veldedige eller hobbypregede. 

Kulturkalenderen

Liste over lag og foreninger

For deg som elsker å ha naturen tett på

Uansett hvor du befinner deg i kommunen, har du gode friluftsmuligheter så og si like utenfor stuedøra. Valgmulighetene i kø: gåtur, sykkel, golf, langrenn, kano, skøyter, rulleski, jakt og fiske, motorsport. Det skogkledte landskapet og den unike innlandsskjærgården gir rom for fantastiske opplevelser for hele familien året rundt.

DNT Odal tilbyr ulike aktiviteter og du kan finne mange fine merkede løyper både sommer og vinter. 

Forslag til turopplevelser finner du på UT.no

Er du interessert i jakt og fiske anbefaler vi deg å ta kontakt med Nord-Odal jeger og fiskeforening

Storsjøen er sværrt spesiell og byr på mange lune viker og fine badeplasser. Du kan også leie kano for å utforske sjøen i stillhet. Med kano kan du komme tett inn på dyrelivet om du starter i grålysningen.