Sykkelturen går fra Bjelker ved Storsjøen opp gjennom kulturlandskapet i Krogsrudvegen. Videre oppover skogen mot Songkjølen og Bjønnlihaugen. Det er rasteplass med benker i krysset ved Tømmerholen. På turens høyeste punkt er det koselig gapahuk, der finnes også utedo. Fra gapahuken er det kort vei til Svarttjennet og Vesle Svarttjennet. Fra Bjønnlivegen har du fin utsikt over Storsjøen og områder rundt.

Adkomst

Med buss (400)  til busstopp Bjelker, eller kjør bil til Nord-Odalsvegen 1015, 2120Sagstua. Der er det muligheter for å parkere ved Bjelker Grendehus. Vi anbefaler at du bruker kartet på kommunens hjemmeside eller gule sider. Du kan også starte på Milepelen i Sand (leier ut sykler) eller på trivelige Songnabben Camping.

Underlag og høydeprofil

Store deler av turen går på kupert grusveg og egner seg derfor best på terrengsykkel. Høyeste punkt 345 m. Noe av turen går langs fylkesveg 24, som kan være trafikkert. Gang- og sykkelsti langs fylkesvegen er under arbeid.

Bademuligheter

Det er bademuligheter i Sandsjøen som er en del av Storsjøen. I det du kommer fra Bjønnligvegen og ut på fylkesveg 24 ligger det en badeplass ca 800 meter i retning Sand sentrum. Vær oppmerksom på at badeplassen ikke er lagt inn i sykkelruta. Svarttjennet er drikkevannskilde, det er derfor ikke tillatt å bade der.

Se mer på ut.no

Last ned turbeskrivelse som pdf

 

Sykkeltur Krogsrudvegen