Kjære odølinger,

Sommeren står for døra og mye aktivitet er på trappene i kommunen vår. Sandsdager, Morodalsfestivalen, aktiviteter på Odalstunet og mye mer. Sommermånedene står i kulturens tegn og jeg håper jeg møter mange av dere på alt det som skjer.

Innenfor politikken er det også mye som skjer i disse dager. Vi er i innspurten av diskusjonen rundt kommunereform som har pågått i snart tre år. Nord-Odal kommune har hatt samtaler med Eidsvoll kommune, de andre kommunene i Glåmdal og Sør-Odal alene, i tillegg til at vi prøver å finne ut hvilke konsekvenser det vil ha å opprettholde Nord-Odal som egen kommune. Det er nå kun to alternativer igjen, det ene er å stå alene og det andre er å danne en ny kommune med Nord-Odal og Sør-Odal. Jeg oppfordrer dere alle til å delta aktivt i debatten om disse to alternativene. Etter at utredninger er på plass vil det hele ende opp i en rådgivende folkeavstemning i første halvdel av september.

Før september kommer er det sommerferie for de fleste av oss. Fritid og dager med annet innhold enn det vi normalt har, er noe vi alle trenger. Barn og voksne har godt av å gjøre noe annet, ikke minst å ta i bruk den vakre naturen i kommunen der vi bor. Folk fra europeiske storbyer tror knapt sine egne øyne når de kommer til norske bygdesamfunn og får se hvor mye plass vi har å boltre oss på, hvor mye urørt natur vi har og ikke minst – hvor stille det er her. Senk skuldrene, hør på fuglesangen og nyt den fine årstiden vi har foran oss.

Vennlig hilsen

Lise Selnes